Date

Apr 02 - 09 2023
Expired!

Time

8:00 am - 8:00 pm

Andlig påsk

Från söndagen den 2 april 2022 till och med söndagen den 9 april 2022 kommer Det Gyllene Rosenkorset att hålla online-programmet Andlig Påsk.
I föredraget ”Den inre resan” reflekterade vi bland annat över vad evangelierna har att säga dagens människa genom att visa på att dessa texter målar upp bilder av en inre process som kan ske i varje människa.
Påsken eller den högtid som hållits genom årtusenden.
Vårdagjämningen sker när natt och dag är lika långa och det inträffar alltid mellan den 19 och 21 mars.
Påsksöndagen är den första söndagen efter den första fullmånen efter vårdagjämningen. Det betyder att påsken bara kan infalla mellan den 22 mars och 25 april.
Påsken har en speciell betydelse inte minst för de som lever och har levt i norra Europa. Med utgångspunkt från ’Det heliga tolvs evangelium’ kommer vi att fördjupa oss i julberättelserna med målet att försöka förstå den inre andliga meningen med påsken.
Under tiden 2 april – 9 april kommer vi varje kväll kl. 20.00 och varje morgon kl. 8.00 lägga ut en ny inspelad video som kommer att kunna nås via en länk från denna sida. inspelningarna kommer sedan att ligga kvar under minst 2 veckor om man missat att vara med från början. På kvällen läses ett avsnitt ur ’De heliga tolvs evangelium’ och på morgonen därpå en reflektion över kvällens text.
Vi önskar er en inspirerande påskhelg!

Organizer

Det Gyllene Rosenkorset
Phone
0381-450 40
Email
info@rosenkorset.se
Website
https://www.rosenkorset.se
QR Code

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Apr 02 - 09 2023
  • Time: 2:00 am - 2:00 pm

Do you wish to help us?

Your donations will be used to fund our advertisements so that our audience can grow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *